"أفضل ماكينات قهوة للمبتدئين في 2025 – ترشيحات مجربة من Gusto Coffee

إذا كنت لسه بتبدأ رحلتك في عالم القهوة، فاختيار ماكينة القهوة المناسبة بيكون خطوة مهمة جدًا. سواء كنت بتحب الإسبرسو، القهوة التركي، أو حتى الفرنش برس، المقال ده هيقدم لك ترشيحات مجربة، وأسعار مناسبة، وروابط شراء مباشرة. ☕ الترشيح 1: ماكينة Espresso Delonghi EC685 المميزات: تصميم صغير يناسب أي مطبخ تسخين سريع في أقل من 40 ثانية ضغط 15 بار لتحضير إسبرسو محترف العيوب:  تحتاج وقت للتعود على استخدامها رأيي الشخصي: مناسبة جدًا للمبتدئين اللي عايزين طعم كافيه في البيت الترشيح 2: ماكينة كبسولات Nespresso Essenza Mini المميزات: سهلة الاستخدام جدًا، بضغطة زر حجم صغير، وصوت هادئ طعم قوي وكريمي للكبسولات العيوب:  محتاجة كبسولات أصلية (أغلى) رأيي الشخصي: أنسب اختيار لو بتحب القهوة بدون مجهود لترشيح 3: ماكينة ميكا التركية الكهربائية المميزات: بتجهز قهوتك التركي خلال دقايق حجم مناسب جدًا للمكاتب والمطابخ الصغيرة العيوب:  محددة بنوع واحد فقط (قهوة تركي) رأيي الشخصي: ممتازة لعشاق القهوة التركية خلاصة Gusto Coffee: كل ماكينة من دول ليها طابعها الخاص. لو بتحب الإسبرسو واللاتيه – روح للـ Del...

تحميص القهوة


عمليات تحويل القهوة من الخضراء إلى جميع انواع القهوة ( الأمريكى - الإسبرسو - التركى- ...إلخ ) يتم تسويتها او تحميصها أى تغيير لونها طبقا للنوع المطلوب  ويتم ذلك من خلال عملية التحميص أو تسوية القهوة فى محامص و تعمل هذه المحامص إما بالبخار الساخن أو بالنار لتسوية القهوة 



طريقة عمل المحمصة 
1- يتم وضع القهوة الخضراء فى المحمصة من اعلى للدخول فى حلة التحميص بعد وصول حرارة الحلة لدرجة معينه 
2- تقوم الحلة بتقليب القهوة بحركات دائرية على اللهب 
3- يقوم شفاط الهواء بشفط قشر القهوة الناتج عن عملية التقليب و طرده مع الهواء الساخن للفانوس و هو مكان تجميع القشر ثم إلى المدخنة لخروج الدخان الناتج عن التسوية 
4- المحمصة بها نظارة زجاج لرؤية درجة تحميص القهوة 
5- بها زراع لسحب كمية صغيرة من القهوة لمعرفة درجة التسوية


و لأنواع القهوة درجات للتحميص و ألوان 
1- تحميص خفيف و هو حوالى 9 دقائق و اللون يكون أصفر و هى لها طعم حموضه و كافيين عالى ( القهوة العربية ) 
2- تحميص متوسط و هو حوالى 16 دقيقة اللون بنى فاتح و هى لها طعم حموضة و كافيين متوازن ( التركى )
3- تحميص عالى  وهو حوالى 30 دقيقة و اللون بنى غامق ( الإسبرسو ) 


و يوجد انواع أخرى فى التحميص وخاصة فى القهوة التركى فيوجد منها اللون الأسود وهو يسمى بن غامق و اللون الأسود القاتم و هو يسمى بن محروق 

تعليقات