"أفضل ماكينات قهوة للمبتدئين في 2025 – ترشيحات مجربة من Gusto Coffee

إذا كنت لسه بتبدأ رحلتك في عالم القهوة، فاختيار ماكينة القهوة المناسبة بيكون خطوة مهمة جدًا. سواء كنت بتحب الإسبرسو، القهوة التركي، أو حتى الفرنش برس، المقال ده هيقدم لك ترشيحات مجربة، وأسعار مناسبة، وروابط شراء مباشرة. ☕ الترشيح 1: ماكينة Espresso Delonghi EC685 المميزات: تصميم صغير يناسب أي مطبخ تسخين سريع في أقل من 40 ثانية ضغط 15 بار لتحضير إسبرسو محترف العيوب:  تحتاج وقت للتعود على استخدامها رأيي الشخصي: مناسبة جدًا للمبتدئين اللي عايزين طعم كافيه في البيت الترشيح 2: ماكينة كبسولات Nespresso Essenza Mini المميزات: سهلة الاستخدام جدًا، بضغطة زر حجم صغير، وصوت هادئ طعم قوي وكريمي للكبسولات العيوب:  محتاجة كبسولات أصلية (أغلى) رأيي الشخصي: أنسب اختيار لو بتحب القهوة بدون مجهود لترشيح 3: ماكينة ميكا التركية الكهربائية المميزات: بتجهز قهوتك التركي خلال دقايق حجم مناسب جدًا للمكاتب والمطابخ الصغيرة العيوب:  محددة بنوع واحد فقط (قهوة تركي) رأيي الشخصي: ممتازة لعشاق القهوة التركية خلاصة Gusto Coffee: كل ماكينة من دول ليها طابعها الخاص. لو بتحب الإسبرسو واللاتيه – روح للـ Del...

البن المطحون

طحن البن هى العملية التالية للتحميص و لكن بتتعمل إزاى و أى حد ممكن يطحن ؟؟؟؟

لاز الأول البن يبرد علشان نقدر نطحنه لأنه لو سخن و دخل فى المطحنه ممكن يتحرق و يبقى فيه ريحة مش كويسه فبعد مايبرد سواء فى الهواء أو فى الماكينات التى بها تبريد ذاتى ندخل على الطحن و تختلف المطاحن من القديم للحديث فالمطاحن القديمة مثل الرحايه
و الرحاية ماكينه قديمه عبارة عن حجرين جرانيت وأعلى بعض أحدهم ثابت و الآخر متحرك و مثبته بها يد خشب للتدوير و يتم وضع الحبوب من اعلى ثم يتم لف الحجارة فتطحن الحبوب إلى بودرة مثل حبوب القمح تصبح دقيق
و تطورت الرحايا لتصبح ماكينات عملاقة و لكن تعمل بنفس الطريقة و هى حجرين يدورو عكس بعض لطحن الحبوب و يتم عملها بالكهرباء و تختلف الماكينات حسب قطر الحجر الخاص بها فمنها حجر قطر 30 و40 و50 و60 سم و دا حسب كمية الإنتاج المطلوبة و يتطلب الطحن متخصص ليعرف درجة التقارب بين الحجارة لنعومة الطحن و هذه الحجارة تحتاج

ثم تطورت الماكينات لتصبح تروس حديد تدور عكس بعض لسرعة الطحن

تعليقات

إرسال تعليق